Učte se od nejlepších, jako to dělal Jan Knedla, právě z toho inkasuje dividendu

19.02.2022

Vycházíme z toho, že jako čtenáři positivJE usilujete o to, abyste byli v něčem opravdu dobří. Dobrými se nestanete ze dne na den, vyžaduje to píli a vytrvalost, řekli bychom tomu pracovitost. No a pracovití lidé se zpravidla nechají inspirovat jinými pracovitými, obvykle už úspěšnými lidmi.

To je možná nad všechny učebnice světa, když se můžete vzdělávat od lepších, nežli jste sami. Říká se tomu sdílení zkušeností, mentoring, stínování, koučink... Jan Knedla, už jsme o něm mnohokrát psali, byl před pár dny hostem podcastu Chef Arena a moc pěkně tam popsal právě tenhle model, kdy jdete cíleně po získávání znalostí a zkušeností od těch nejlepších v oboru, kdy všechen ten dril, stres a opouštění komfortní zóny děláte s vidinou, že jednoho dne začnete ty tvrdě vydřené časy 'tovaryše v učení' zúročovat v nějakém svém kšeftu.

Dobrá, Honza je kuchař, ale ten princip jde uplatnit prakticky v čemkoli. Každý obor má svá největší esa, všichni máte nějakou šanci se k nim dostat, půjdete-li po tom zarytě. Jako Honza, který si po škole vyčlenil prvních deset let kariéry na inspirování se od nejlepších šéfkuchařů a v nejlepších restauracích, aby jednoho dne mohl šéfovat svému podniku, který bude moci mít ty nejvyšší ambice, a v kterém Honza bude moci talentovaným kuchařům předávat své know-how.

Ten sen, nebo spíše plán, se mu začíná plnit v podniku Restaurant Papilio ve Vysokém Újezdě, do něhož se mu podařilo kuchařský tým sestavit jen díky tomu, jaký má profesní životopis. Všichni ti kluci přišli do kuchyně za ním ne kvůli penězům, ale kvůli tomu, že se chtějí učit právě u něj.

Myslete na to vy, kteří máte "nadjesenické" ambice, potřebujete na zkušenou do světa, než to z Jesenicka rozbalíte :-)

A podnikatelé v gastronomii, nepodceňujte sílu sociálních sítí, jak v podcastu Chef Arena pravil Jan Knedla, lidem dělají chutě třeba krásné fotky jídla.

Made in Jesenicko © 2024 positivJE. Všechna práva vyhrazena.