
Lenka Juránková převzala zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové

Kvalita odborných škol stojí a padá na kvalitě pedagogů odpovědných za praktickou přípravu studentů. To oni spolurozhodují o vztahu, jaký si k řemeslu děcka najdou a zda se po škole rozhodnou danou profesí živit.
Už roky se přesně tímhle způsobem stará o budoucí cukrářky a cukráře mistrová odborného výcviku na jesenické Střední škole gastronomie, farmářství a služeb Lenka Juránková. Ta svůj profesní život zasvětila dortům a zákuskům a stala se nedílnou součástí pedagogického sboru vychovávajícího budoucí gastronomické odborníky.
Oddanost řemeslu zakladatelce vyhlášené cukrářské soutěže O Priessnitzův dortík vyneslo už několik osobních ocenění včetně toho od prezidenta republiky. V sobotu v Praze převzala další uznání svojí dlouholeté poctivé práce. Asociace kuchařů a cukrářů ČR, jíž je Lenka Juránková zároveň komisařkou, jí předala Zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové. Jde o nejvyšší uznání, jaké může tahle oborová autorita udělit.
Je za tím popularizace cukrařiny jako takové a trpělivá práce se studenty, proč je paní mistrová ženou na svém místě.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Jana Totová


Trio kamarádek Tereza, Barbora a Iveta opět do Jeseníku láka designéry

Lara Škrobánková se chce protancovat na největší festival tance na světě

Uznávaný fotograf Vasil Stanko digitalizuje depozitář Vlastivědného muzea Jesenicka

Kondiční trenér Patrik Kmínek připravuje olomouckou Sigmu na pohárovou Evropu
