
Lenka Juránková převzala zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové

Kvalita odborných škol stojí a padá na kvalitě pedagogů odpovědných za praktickou přípravu studentů. To oni spolurozhodují o vztahu, jaký si k řemeslu děcka najdou a zda se po škole rozhodnou danou profesí živit.
Už roky se přesně tímhle způsobem stará o budoucí cukrářky a cukráře mistrová odborného výcviku na jesenické Střední škole gastronomie, farmářství a služeb Lenka Juránková. Ta svůj profesní život zasvětila dortům a zákuskům a stala se nedílnou součástí pedagogického sboru vychovávajícího budoucí gastronomické odborníky.
Oddanost řemeslu zakladatelce vyhlášené cukrářské soutěže O Priessnitzův dortík vyneslo už několik osobních ocenění včetně toho od prezidenta republiky. V sobotu v Praze převzala další uznání svojí dlouholeté poctivé práce. Asociace kuchařů a cukrářů ČR, jíž je Lenka Juránková zároveň komisařkou, jí předala Zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové. Jde o nejvyšší uznání, jaké může tahle oborová autorita udělit.
Je za tím popularizace cukrařiny jako takové a trpělivá práce se studenty, proč je paní mistrová ženou na svém místě.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Jana Totová


Javornická Klára Ketnerová oživuje kraj Rychlebských hor

Na hotelovce se rodí nová baristická hvězda Klára Olšanová

Emil Vodák se na gymplu stará o tělocvik a dobrou náladu

Lukáš Iliadis provozuje ve Zlatých Horách vyhlášené bistro
