Lenka Juránková převzala zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové

24.03.2025

Kvalita odborných škol stojí a padá na kvalitě pedagogů odpovědných za praktickou přípravu studentů. To oni spolurozhodují o vztahu, jaký si k řemeslu děcka najdou a zda se po škole rozhodnou danou profesí živit.

Už roky se přesně tímhle způsobem stará o budoucí cukrářky a cukráře mistrová odborného výcviku na jesenické Střední škole gastronomie, farmářství a služeb Lenka Juránková. Ta svůj profesní život zasvětila dortům a zákuskům a stala se nedílnou součástí pedagogického sboru vychovávajícího budoucí gastronomické odborníky.

Oddanost řemeslu zakladatelce vyhlášené cukrářské soutěže O Priessnitzův dortík vyneslo už několik osobních ocenění včetně toho od prezidenta republiky. V sobotu v Praze převzala další uznání svojí dlouholeté poctivé práce. Asociace kuchařů a cukrářů ČR, jíž je Lenka Juránková zároveň komisařkou, jí předala Zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové. Jde o nejvyšší uznání, jaké může tahle oborová autorita udělit.

Je za tím popularizace cukrařiny jako takové a trpělivá práce se studenty, proč je paní mistrová ženou na svém místě.

Kamil Kavka
Foto (zdroj): Jana Totová  

Made in Jesenicko © 2025 positivJE. Všechna práva vyhrazena.