Holba sklidila horský chmel na Keprník

18.09.2021

135 je hodnota ukazující roční průměrnou spotřebu piva v litrech za rok, na kterou Češi spadli v pandemickém roce 2020. Za poslední léta jde nahoru popularita řemeslně vařených piv z různě malých pivovarů, na což reagovali i větší pivovary.

Ten hanušovický, jehož ústředním reklamním claimem je 'Ryzí pivo hor', jej beze zbytku naplnil, když na trh přišel s Keprníkem. To pivo chutná snad úplně každému a nabízí se otázka, nakolik v tom hraje roli jedna speciální ingredience, jíž se nemůže pochlubit žádné jiné pivo. Tou ingrediencí je divoce rostoucí horský chmel, který v některých lokalitách Jeseníků roste, a právě před pár dny proběhla jeho sklizeň. V utajení... ;-)

Unikátní surovina dostává do Keprníku originální chuť a vůni, protože hořkost planého chmele je prostě jiná než chmele šlechtěného.

Přátelé Jeseníků, dělejme tak, aby míst s divokým chmelem neubývalo, aby se v Holbě nemusela přepisovat receptura piva Keprník.

Jo a dneska (So 18.9., od 15hod.) poteče Keprník i v Jesenickém kině! Na křtu DESIGN kreativJE.

Foto (zdroj): Pivovar Holba