
Eliška Holešínská bronzová na Priessnitzově dortíku

Už 19. ročník odborné soutěže cukrářů juniorů proběhl tento týden v Jeseníku. Pod organizační taktovkou Střední školy gastronomie, farmářství a služeb se do lázeňského Wiener Kafeehaus sjely studentky cukrářských oborů, aby sobě a taky svým mistrům ukázaly, jak jsou na tom s profesní přípravou.
Kdo máte zkušenost se sladkým hlavně z vitrínek kaváren, tomu by oči přecházely z výtvorů, jaké jsou už během učení junioři schopni vykouzlit. Letošní souboj kreativity a řemeslnosti se nesl na vlně tématu – 'Řekni to květinou'. Soutěž O Priessnitzův dortík 2024 přilákala tucet budoucích cukrářek, které musely své umění předvést ve třech disciplínách. Ozdobit perník, vymodelovat figurku z marcipánu a upéct slavnostní dort.
K radosti pořádající školy bronzovou příčku vybojovala domácí Eliška Holešínská, druhačka cukrářského oboru. Skvěle si poradila s perníkem (2. místo) i s modelováním figurek (2. místo), dort vyšvihla jako čtvrtá nejšikovnější, což jí v celkovém součtu přineslo zmíněnou třetí pozici. Parádní výsledek a porce motivace do další práce.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): SŠ gastronomie, farmářství a služeb Jeseník
a Město Jeseník


Trio kamarádek Tereza, Barbora a Iveta opět do Jeseníku láka designéry

Lara Škrobánková se chce protancovat na největší festival tance na světě

Uznávaný fotograf Vasil Stanko digitalizuje depozitář Vlastivědného muzea Jesenicka

Kondiční trenér Patrik Kmínek připravuje olomouckou Sigmu na pohárovou Evropu
