
Workshop na Jesnění bude řešit, jak na udržitelné podnikání na Jesenicku

Čert a podnikatel nikdy nespí. V sobotu nebudou "spát" podnikatelky a podnikatelé, jimž v jejich snaze o zisky nezáleží jenom na nich, ale zabývají se i tím, jak jejich byznys ovlivňuje okolí.
Udržitelnost podnikání se tomu říká a nabývá to na významu. Svůj prostor si téma vydobylo i v našlapaném programu festivalu Jesnění. V sobotu v 11 hodin se nad tím potkají zdejší uvědomělé firmy, neziskovky i poučení laikové, aby se společně zamysleli, jak podnikat šetrněji k životnímu prostředí, jak předcházet vzniku odpadu a jak ho efektivněji využívat.
Do Jeseníku s nimi přijede diskutovat a sdílet své bohaté zkušenosti Markéta Vinkelhoferová ze spolku TESSEA, který se věnuje právě rozvoji environmentálně-sociálního podnikání, takže lektorka z nejpovolanějších.
Skvělé je, že se Markétě povedlo do workshopu zatáhnout místní subjekty, které se už dneska snaží podnikat zodpovědně. Svou účast přislíbili Zahrada 2000, Kvašárna, Tomza a Woox. Každý z nich nějak přispěje, aby 'pracovní sobota' přinesla tu tolik potřebnou osvětu v oblasti udržitelnosti i kýženou výměnu zkušeností a kontaktů. A kdoví, možná dojde i na založení společného sociálního podniku.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Unsplash


Jesenický holding Fenix slaví 35 let hlavně inovacemi

Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby

Pivovar Albert Michler má další ocenění, tentokrát zaujal Sa-turn

Špaldové sušenky made in region z Ennea
