
Kdo z Jesenicka je v Gastromapě Lukáše Hejlíka

Snad podobně jako my rádi vidíte plnící se zahrádky restaurací a vůbec návrat lidí do gastro provozů všeho typu, byť je asi pozvolnější, než by se kuchařům a číšníkům líbilo. Chováme velký respekt ke všem majitelům a provozovatelům hospod, barů, bufetů a vlastně i ubytovacích zařízení, kde ustáli vypnutou ekonomiku, a teď se nadechují.
Nehodnotíme, kdo jak to dělá, o tom naštěstí rozhoduje trh, my jsme si jen vzali na pomoc dnes už nepochybně respektovanou Gastromapu Lukáše Hejlíka, který při její tvorbě procestoval, projedl a propil už nějaký ten milion ;-)
Vykonal už osm zastavení na Jesenicku, pojďme se podívat, kdo byl jeho návštěvou poctěn, a co mu na konci světa, jak tenhle kraj rád tituluje, udělalo radost.
Stoloval na Rejvíze v EKO FARMĚ Orlí vrch, kde si ulítává na jejich domácím chlebu a poctivých produktech z farmy (tlačenka, sýr, paštika, sušené maso...).
Prohlédl si a byl uchvácen dřevěným areálem Rezidence U Jezera v Písečné, kde pochválil pstruha.
V Restauraci Na Palubě Mikulovice, kde zkusil například kozí sýr s červenou řepou, foie gras s rebarborou, borůvkový knedlík a levandulovou zmrzlinu neopomněl zmínit, že tenhle podnik je takovou malou radostí úspěšných mikulovických podnikatelů.
Pozornost Lukáše Hejlíka přitáhla taky Rybářská bašta Černá Voda, kde ocenil upřímnost místa a ochutnal poctivý kuřecí vývar a candáta.
Eleanor Café Žulová stojí za jeho radostí vůbec z toho, že v Žulové takový podnik existuje, dal si tady výtečnou kávu a tartaletku.
Nechyběla "kontrola" Villy Regenhart Jeseník, kde se mu moc líbil interiér, a kde si objednal bažantí prso s lepenicí.
V Ennea caffé & shop, kde byl Lukáš Hejlík už dvakrát, ho dostává 'žravá vitrína' plná domácích sladkostí - dortů, zákusků, koláčů... Bravo Eleni.
Vydrápal se taky do rodného domu Vincenze Priessnitze, kde vládne Vinckovo. Tady Lukáše dostala káva s karamelovým dortem.
Víme, že za kvalitou je dřina, všem provozovnám z Hejlíkovi Gastromapy gratulujeme a přejeme boží sezónu, která pokud možno vynuluje utrpěné ztráty.
Foto (zdroj): Gastromapa Lukáše Hejlíka


Chystejte recepty, v Supíkovicích rostou jahody pro samosběr

Studentka Markéta Kouřilová se STOMIXEM ukazují, jak může vypadat praxe

Forbes: Fenix s Plastkonem opět mezi TOP rodinnými podniky

Schrothovy lázně zabodovaly! Získaly ocenění za rekonstrukci Slezského domu
