Javornický Bistrý Arthur s pochvalou od Lukáše Hejlíka
Pokud je pravda, že většina českých domácností stále nemá kávovar a připravuje si českou klasiku zvanou 'turek', čeká tuhle zemi pořádný kávový boom. Pozitivní zpráva pro všechny zdejší kavárny. Ostatně ty se vlastní dobrou prací podílejí na osvětě a učí lidi kvalitní kafe pít a zvykají lidi za kvalitní kafe platit.
Dobře to dělají mladí manželé Martin a Lenka v jejich teprve pár měsíců otevřené kavárně Bistrý Arthur v Javorníku. Naplňují to, co máme v positivJE rádi, přistěhovali se sem a importovali na Jesenicko svůj pohled na svět, své zkušenosti, svou inspiraci, a taky svoji vášeň pro kvalitní kávu. Dali Javorníku espresso bar nejen s prvotřídní výběrovou kávou, ale i lahodnými dezerty a občerstvením. A tohle zámecké městečko je plné turistů, takže se starají o jejich dojem z našeho kraje.
V srpnu k nim zavítal Lukáš Hejlík, vlivný hodnotitel úrovně české gastronomické scény, na jehož návštěvu se třesou desítky podniků. Na sociálních sítích se Lukáš nechal slyšet, že to pro něj byl obrovský zážitek z konce světa, jak on tenhle region nazývá. A my místní budeme velkorysí a odpustíme mu to, co říkáte? :-) V javornické kavárně si autor Gastromapy objednal filtrovanou kávu (zrno ze šumperské Pikoly) s jablkovým koláčem a užil si to.
A vy si to zajeďte do Javorníka užít taky. Dokonalá káva, vymazlené zákusky, koláče, dorty...
Pokud budete lpět na dalších tipech Lukáše Hejlíka, pak vězte, že palec nahoru od něj dostala Kozí farma U Nýdrlů ze Staré Červené Vody a Penzion Kovárna v Horní Lipové. Skvělá práce všichni.
Foto (zdroj): Facebook Bistrý Arthur