
Holba sklidila horský chmel na Keprník

135 je hodnota ukazující roční průměrnou spotřebu piva v litrech za rok, na kterou Češi spadli v pandemickém roce 2020. Za poslední léta jde nahoru popularita řemeslně vařených piv z různě malých pivovarů, na což reagovali i větší pivovary.
Ten hanušovický, jehož ústředním reklamním claimem je 'Ryzí pivo hor', jej beze zbytku naplnil, když na trh přišel s Keprníkem. To pivo chutná snad úplně každému a nabízí se otázka, nakolik v tom hraje roli jedna speciální ingredience, jíž se nemůže pochlubit žádné jiné pivo. Tou ingrediencí je divoce rostoucí horský chmel, který v některých lokalitách Jeseníků roste, a právě před pár dny proběhla jeho sklizeň. V utajení... ;-)
Unikátní surovina dostává do Keprníku originální chuť a vůni, protože hořkost planého chmele je prostě jiná než chmele šlechtěného.
Přátelé Jeseníků, dělejme tak, aby míst s divokým chmelem neubývalo, aby se v Holbě nemusela přepisovat receptura piva Keprník.
Jo a dneska (So 18.9., od 15hod.) poteče Keprník i v Jesenickém kině! Na křtu DESIGN kreativJE.
Foto (zdroj): Pivovar Holba


Chystejte recepty, v Supíkovicích rostou jahody pro samosběr

Studentka Markéta Kouřilová se STOMIXEM ukazují, jak může vypadat praxe

Forbes: Fenix s Plastkonem opět mezi TOP rodinnými podniky

Schrothovy lázně zabodovaly! Získaly ocenění za rekonstrukci Slezského domu
