
Eliška Holešínská vyhrála studentskou cukrářskou soutěž

Už po dvacáté uspořádala Střední škola gastronomie, farmářství a služeb cukrářskou soutěž O Priessnitzův dortík, na níž se každý leden do Jeseníku sjíždějí budoucí cukrářky a cukráři z celé republiky, aby předvedli svoje schopnosti. Je zvykem, že do soutěžního stresu před porotou se dobrovolně hlásí hlavně zapálenější studenti, pro které je taková zkušenost skvělou přípravkou na budoucí povolání či podnikání.

Opakovaně se do poměřování s vrstevníky pouští i Eliška Holešínská, středoškolačka jesenické gastronomky. Mimochodem do letošního ročníku nastupovala z pozice obhájkyně bronzové medaile, patřila tedy k favoritkám.
Roli potvrdila, když si v tříkolovém klání soutěže nejlíp poradila s výrobou slavnostního dortu (1. místo), zdobením perníku (5. místo) a modelováním marcipánových figurek (5. místo). Tyhle dílčí výsledky jí přinesly 265,33 bodů a celkové prvenství O Priessnitzův dortík 2025. Zlato na domácí půdě je vždycky o něco sladší.
Druhá skončila Tereza Bařinková z Bzence, bronz brala Kamilla Beknazarov z Brna.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Střední škola gastronomie, farmářství a služeb
Jeseník


Šárka Sadiie Adamová chystá v Uhelné Zlatopletky

Interview s tanečníky Miriam Holaňovou a Honzou Samkem

Vlčická Zuzana Furmánková není jen fotografkou a zpěvačkou, je inspirativní ženou

Natálie Stoupalová má svůj první basketbalový titul
