
Eliška Holešínská vyhrála studentskou cukrářskou soutěž

Už po dvacáté uspořádala Střední škola gastronomie, farmářství a služeb cukrářskou soutěž O Priessnitzův dortík, na níž se každý leden do Jeseníku sjíždějí budoucí cukrářky a cukráři z celé republiky, aby předvedli svoje schopnosti. Je zvykem, že do soutěžního stresu před porotou se dobrovolně hlásí hlavně zapálenější studenti, pro které je taková zkušenost skvělou přípravkou na budoucí povolání či podnikání.

Opakovaně se do poměřování s vrstevníky pouští i Eliška Holešínská, středoškolačka jesenické gastronomky. Mimochodem do letošního ročníku nastupovala z pozice obhájkyně bronzové medaile, patřila tedy k favoritkám.
Roli potvrdila, když si v tříkolovém klání soutěže nejlíp poradila s výrobou slavnostního dortu (1. místo), zdobením perníku (5. místo) a modelováním marcipánových figurek (5. místo). Tyhle dílčí výsledky jí přinesly 265,33 bodů a celkové prvenství O Priessnitzův dortík 2025. Zlato na domácí půdě je vždycky o něco sladší.
Druhá skončila Tereza Bařinková z Bzence, bronz brala Kamilla Beknazarov z Brna.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Střední škola gastronomie, farmářství a služeb
Jeseník


Vlakový nomád Pavel Ovesný chce do vlaků přinést další cestující-pracující

Vladimír Šmíro už ve Skorošicích nežije, protože v Praze buduje podcastový byznys

S pokorou a respektem Kateřina Savočková zdobí lidská těla

Jakub Jurník otevřeně o svém akčním životě i o životě s ADHD
