
Chystejte recepty, v Supíkovicích rostou jahody pro samosběr

Od Agroproduktu Supíkovice jsme zvyklí každý podzim na jejich Supíkovické brambory. Vedle toho jsou zemědělci hospodařící v podhůří Rychlebských hor součástí pěstitelů vyhlášeného českého máku. Letos poprvé přidávají v rostlinné produkci další, do budoucna možná taky vyhlášené, supíkovické jahody.
Před pár dny šlo do země 19 tisíc sazenic jahodníků a začalo tak nové dobrodružství, jehož grande finále obstarají sladké červené plody šesti jahodových odrůd, plné jarního sluníčka.
Pomalu si dávejte dohromady recepty na marmelády, knedlíky, buchty, zmrzliny a další jahodové dobroty, sezóna jahod bude krátká.
Podle všeho v Supíkovicích počítají se samosběrem, čerstvější jahody nikde jinde neseženete. Leda na vlastní zahrádce.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Unsplash


Jesenický holding Fenix slaví 35 let hlavně inovacemi

Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby

Pivovar Albert Michler má další ocenění, tentokrát zaujal Sa-turn

Špaldové sušenky made in region z Ennea
