
České potraviny na 5. místě, jde-li o kvalitu, můžou za to i ty místní

Tohle není aprílový příspěvek, tohle je holý fakt. České potraviny se v žebříčku vyhlašovaném britským týdeníkem The Economist umístili na fantastickém pátém místě, přičemž hodnoceno bylo 113 zemí.
Tenhle žebříček posuzuje kvalitu a bezpečnost potravin, podíl populace pod hranicí chudoby, míru obezity, přírodní zdroje apod.
Než to uzavřeme konstatováním, že vítězem je Finsko, což vás těžko překvapí, tak podotkneme, že na Jesenicku je taky mnoho prvovýrobců a o nich si rozhodně myslíme to nejlepší. Kdo je kupuje, kupuje kvalitu, podporuje lokální ekonomiku a pomáhá České republice být takhle vysoko. Vždycky při tom myslíme na ZD Jeseník, Selskou pekárnu, Agroprodukt Supíkovice, VS Rychleby, Agroholding Bernartice, Minipivovar Jeseník, Bairnsfather Distillery, Šípkové víno, Zlatohorský med, Pánkův med, Xocolatl a další...
Uvidíte, Češi nepotřebují žádnými zákony diktovat, co je pro ně dobré, oni se naučí české/lokální produkty kupovat sami.


Chystejte recepty, v Supíkovicích rostou jahody pro samosběr

Studentka Markéta Kouřilová se STOMIXEM ukazují, jak může vypadat praxe

Forbes: Fenix s Plastkonem opět mezi TOP rodinnými podniky

Schrothovy lázně zabodovaly! Získaly ocenění za rekonstrukci Slezského domu
