
Výchova chytrých podnikatelů na Jesenicku pokračuje

Na rukou budeme nosit každého mlaďase, který si zajde na IPOS (5. patro, dveře 508) vyřídit živnostenský list. A my mu/jí budeme pomáhat, aby si tam za pár měsíců nešel živnost pozastavit.
Jinými slovy, stát se úspěšným podnikatelem vyžaduje o dost víc než mít jen nápad. Ví to už i skupinka studentů z místních středních škol, která pravidelně 1x za měsíc navštěvuje workshopový seriál Inovačního centra Olomouckého kraje 'NašlápnuPODNIKÁNÍ'. Tam se úspěšní podnikatelé Jesenicka dělí o své zkušenosti v klíčových oblastech podnikání, jako jsou produkt, obchod, marketing, trh, finance aj.
A finance jsou obsahem nejbližšího workshopu zmíněného seriálu. Na úterý 19. dubna (od 16hod.) zveme podnikavce do sálu Knihovny Vincenze Priessnitze, kde se bude mluvit o účetnictví, výkazu zisků a ztrát, ale i o finančním plánovaní či daňovém přiznání. Jak už positivJE znáte, opět jsme pro začínající podnikatele zajistili velmi kvalitní spíkry.

Účetnictví od faktury po daňové přiznání s účastníky pracovního setkání projde a procvičí Kateřina Malysová, zakladatelka účetní firmy MK - účetnictví. Byznysově je aktivní zejména v Brně, ale zrovna profese účetní patří k těm flexibilnějším profesím. Katka představí povinné účetní minimum každého podnikatele.
Jistým způsobem nástavbou bude blok Ondry Kameníka, jinak výtečného matematika, co za svoji kariéru zcestoval v rolích konzultanta, analytika či poradce de facto celý svět. Byznysem jím spoluzaložené firmy OGResearch je radit národním bankám. Ondra na návštěvníky workshopu NašlápnuFINANCE vyrukuje s podnikáním jako investicí, kdy se zaměří na dovednost pracovat s marží, ziskovostí apod. Vůbec mu nejsou cizí slova jako výnosy a náklady, rozpočtový plán, ztráta... a podobné legrace.
Přijít můžete, i když zatím nápad nemáte, tyhle informace není nikdy zbytečné v hlavě mít. A ač jsou finance na podnikání asi ta méně zábavná část, byznys se ještě pořád dělá hlavně pro prachy, tak se je naučte správně počítat ;-)
Nutnou registraci zdarma je potřeba učinit tady, kapacita sálu má své limity.


Jesenický holding Fenix slaví 35 let hlavně inovacemi

Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby

Pivovar Albert Michler má další ocenění, tentokrát zaujal Sa-turn

Špaldové sušenky made in region z Ennea
