Václav Adamík ohromil svým gyrosem půlku Brna

29.08.2023

Příběhy, jakým je ten dnešní potvrzují, jak je poznat, když se člověk živí tím, co ho baví. Je úplně jedno, čím vším jste byli, počítá se to, čím jste právě teď. Kdybyste si četli curriculum vitae Václava Adamíka, asi byste vystudovaného stavebního inženýra nehledali za gyrosovým grilem. Vystudovaný inženýrský titul na Vysokém učení technickém a provozováním bistra Flek má společného jen to, že obojí je v Brně.

Tušíte správně, jak šel čas. Po maturitě na jesenickém gymnáziu přesunul Vašek osu svého života do jihomoravská metropole. Z ní si na čtvery prázdniny odskočil na letní brigády do USA, ale jinak zůstává věrný Brnu. Do gastronomie zaplul tak trochu díky kamarádům, kteří ho při společných pařbách neustále stavěli za gril. Všimli si totiž, že Vaškovi to se surovinami náramně jde. Bez vykrucování přiznává, že ho vaření baví už od dětství. Na jedné z takových kamarádských barbecue dostal nenápadnou nabídku přistoupit do vyhlášeného brněnského foodtrucku Bucheck. Vydržel tam 4 roky.

Bylo otázkou času, kdy v něm zvítězí touha postavit si vlastní koncept, kde by mohl naplno prodat svůj vztah k řecké kuchyni. Když jste v Brně, jež na sebe v posledních letech právě v gastronomii poutá pozornost, musíte pro úspěch udělat o něco víc. Bistro Flek otevřelo v březnu 2023 a hned po měsíci provozu přišla satisfakce v podobě článku v českém Forbesu, jehož redaktorce Václav řekl: "Chtěl jsem bistro s fúzí Řecka specializující se na vytuněný gyros a jeho varianty, který si můžete sníst v designovém prostředí u stolu nebo si ho odnést s sebou do ruky,". Jasně, že Forbes nalákaly kladné ohlasy, jež se po druhém největším městě Česka okamžitě po otevírače začaly rojit. 

Po své nedávné návštěvě Fleku si na adresu jesenického talentu Adamíka přisadil i respektovaný gurmán Lukáš Hejlík: "Mimochodem ukazuje se to (Flek) jako nový směr udržitelného gastra. Máte malý podnik, děláte rychlé jednoduché jídlo bez velkého výběru, nepotřebujete k sobě moc lidí, otevřete a otevřeno máte do vyprodání, uděláte si přípravu na druhý den a k tomu stíháte nějaký život,", zavěštil si autor známé Gastromapy, jak to jednou v oboru může vypadat.

Na Václava Adamíka to sedí. Jedním z nejčastějších postů Fleku na sociálních sítích je: Vyprodáno, děkujeme.

Doufáme, že až se podnik zaběhne, dostaneme Vaška do Jeseníku na positivJE MOTIVATOR, jeho příběh se bude líbit. 

Foto (zdroj): Klára Galle

Made in Jesenicko © 2024 positivJE. Všechna práva vyhrazena.