
SŠ gastronomie drží řeznické řemeslo při životě

Řemeslo má zlaté dno – říká se už dlouho, ale teprve poslední roky to i na Jesenicku začíná znít jako realita. Jak se rodí méně dětí, i na učební obory jich míří méně. Ubývá tak šikovných rukou, a tak ty, které v regionu jsou, si mohou za svou práci diktovat odpovídající sazby.
Střední škola gastronomie, farmářství a služeb v Jeseníku nevzdává svoji misi v potravinářských oborech a každý rok dělá maximum pro to, aby se pekařské, cukrářské a řeznické obory udržely při životě. A nejen udržely – aby z žáků vyrostli skuteční profíci.
Právě snaha o kvalitní přípravu budoucích řezníků byla oceněna i na národní úrovni – Český svaz zpracovatelů masa udělil škole uznání za příkladnou spolupráci s učňovskou mládeží v oblasti zpracování masa.
Pro školu je to důležitá pochvala a potvrzení, že má smysl se snažit. Protože pokud chceme, aby tady i za 10 let někdo uměl rozbourat maso, upéct chleba nebo nazdobit dort, potřebuje ty obory ve škole udržet.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): SŠ gastronomie, farmářství a služeb Jeseník


AI od Google v Jeseníku

Jesenická průmyslovka byla pro zkušenosti ve Finsku

Mladí elektrikáři a instalatéři z eMka na tenkém ledě mezi školou a prací

SŠ gastronomie drží řeznické řemeslo při životě

