Sběr divokého chmele pro Keprník

01.10.2020

Dobře to hanušovický pivovar hraje na tu patriotistickou strunu, funguje to na nás. A navíc, tady je to podloženo fakt úspěšným Keprníkem. Ten chutná jak pravověrným fanouškům Holby, tak i pivním fajnšmejkrům. Teprve dva roky starému ležáku vtiskuje jedinečnost to, že je "dochucován" divokým horským chmelem, který roste v Jeseníkách. Zákazníky oceňovanou exkluzivitu si pivo drží i díky tomu, že jej dostanete výhradně jen čepovaný, o lahvové variantě ani nepřemýšlejte. Ano, čas od času jej v Hanušovicích stočí do oblíbených pětilitrových soudků, tím to však končí, na Keprník musíte za hospodskými.
Právě na začátku září proběhla sklizeň chmele, protože první várka Keprníka půjde do hospod v druhé polovině října. Jak vy chodíte na houby, chodí pracovníci pivovaru každý podzim do lesa na divoký chmel. I sám ředitel Pivovaru Vladimír Zíka přiložil ruku k dílu a osobně si ověřil, že kvalita šištic je dobrá a dobré z nich bude i pivo.

Foto (zdroj): Pivovar HOLBA