Sběr divokého chmele pro Keprník

Dobře to hanušovický pivovar
hraje na tu patriotistickou strunu, funguje to na nás. A navíc, tady je to
podloženo fakt úspěšným Keprníkem. Ten chutná jak pravověrným fanouškům Holby,
tak i pivním fajnšmejkrům. Teprve dva roky starému ležáku vtiskuje jedinečnost
to, že je "dochucován" divokým horským chmelem, který roste v Jeseníkách.
Zákazníky oceňovanou exkluzivitu si pivo drží i díky tomu, že jej dostanete výhradně
jen čepovaný, o lahvové variantě ani nepřemýšlejte. Ano, čas od času jej v Hanušovicích
stočí do oblíbených pětilitrových soudků, tím to však končí, na Keprník musíte
za hospodskými.
Právě na začátku září proběhla
sklizeň chmele, protože první várka Keprníka půjde do hospod v druhé polovině
října. Jak vy chodíte na houby, chodí pracovníci pivovaru každý podzim do lesa
na divoký chmel. I sám ředitel Pivovaru Vladimír Zíka přiložil ruku k dílu
a osobně si ověřil, že kvalita šištic je dobrá a dobré z nich bude i pivo.
Foto (zdroj): Pivovar HOLBA