
Mladé cukrářky nepečou do šuplíku, cukroví od nich jde na dračku

Zatímco většina z nás před Vánoci loví dárky, žáci a žákyně oboru cukrář ze Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Jeseník mají jako každý rok touhle dobou starosti s výrobou cukroví, které si u školy objednali zákazníci.
Nejde o nějaké školní cvičení, tady jde o opravdovou zakázku. Cukroví, které vzniká ve školní cukrářské výrobně, končí zabalené ve stovkách balíčků a míří do jesenických domácností. Mnozí z vás si tak doma budou o svátcích pochutnávat na cukroví upečeném rukama budoucích cukrářek a cukrářů.
Tenhle přesah do praxe je devízou jesenické školy. Neučí se "do šuplíku", ale reálně – s odpovědností, s nasazením a se vším, co ke skutečné práci patří.

Kamil Kavka
Foto (zdroj): SŠ gastronomie, farmářství a služeb Jeseník


Pedagogové z Jesenicka udivují Česko tím, jak spolupracující jsou komunitou

Studenti si zažili přípravu podnikatelského záměru

AI od Google v Jeseníku

Jesenická průmyslovka byla pro zkušenosti ve Finsku

