Kozí sýry z České Vsi

07.04.2018

Farmaření je docela v kurzu, i když většina z nás si za tím představuje až ty finální produkty - čerstvě nadojené mléko, do podestýlky snesené vajíčko, anebo právě natrhané bylinky. Jenže cesta z chléva a záhonu na pulty obchodů je náročnější. Proto zaslouží uznání každý, kdo se na tuto cestu vydá, zvláště když ji lemují různé administrativní, veterinární a hygienické složitosti. Teprve po jejich vyřešení je prostor na samotnou produkci.
Manželé Komínkovi, provozovatelé Kozí farmy u Komínků https://bit.ly/2q5EU7q, z České Vsi, se do toho pustili a odměnou jim (spíše nám) je výrobna prvotřídních kozích sýrů. A nejen jich. Názvem 'kozí' se nedejte zmást, ve skutečnosti je jejich farma plná dalších domácích zvířat. Najdete zde vedle koz i krávy, ovce, králíky, včely (včela není domácí zvíře, víme), taky psy :-) Rodina Komínkova ve své malé sýrárně vyrábí několik druhů čerstvých kozích sýru, vč. ochucených. Vše podle vlastní receptury, řemeslně a s láskou. A trpělivě se dostávají nám zákazníkům pod kůži objížděním všemožných farmářských trhů a městských slavností, ale už se dopracovali i k vlastní prodejně přímo na farmě v České Vsi (Makarenkova ul. 254). Že jsou jejich výrobky certifikovány značkou 'Jeseníky - originální produkt' vás jistě nepřekvapuje.
Pusťte jejich výrobky na své stoly a potěšte vaše chuťové buňky po všech směrech bio produkcí z našeho regionu. A řekněte o Komínkových i svým přátelům, že kdo koupí neprohloupí