Kdo z Jesenicka je v Gastromapě Lukáše Hejlíka

16.06.2021

Snad podobně jako my rádi vidíte plnící se zahrádky restaurací a vůbec návrat lidí do gastro provozů všeho typu, byť je asi pozvolnější, než by se kuchařům a číšníkům líbilo. Chováme velký respekt ke všem majitelům a provozovatelům hospod, barů, bufetů a vlastně i ubytovacích zařízení, kde ustáli vypnutou ekonomiku, a teď se nadechují.

Nehodnotíme, kdo jak to dělá, o tom naštěstí rozhoduje trh, my jsme si jen vzali na pomoc dnes už nepochybně respektovanou Gastromapu Lukáše Hejlíka, který při její tvorbě procestoval, projedl a propil už nějaký ten milion ;-)

Vykonal už osm zastavení na Jesenicku, pojďme se podívat, kdo byl jeho návštěvou poctěn, a co mu na konci světa, jak tenhle kraj rád tituluje, udělalo radost.

Stoloval na Rejvíze v EKO FARMĚ Orlí vrch, kde si ulítává na jejich domácím chlebu a poctivých produktech z farmy (tlačenka, sýr, paštika, sušené maso...).

Prohlédl si a byl uchvácen dřevěným areálem Rezidence U Jezera v Písečné, kde pochválil pstruha.

V Restauraci Na Palubě Mikulovice, kde zkusil například kozí sýr s červenou řepou, foie gras s rebarborou, borůvkový knedlík a levandulovou zmrzlinu neopomněl zmínit, že tenhle podnik je takovou malou radostí úspěšných mikulovických podnikatelů.

Pozornost Lukáše Hejlíka přitáhla taky Rybářská bašta Černá Voda, kde ocenil upřímnost místa a ochutnal poctivý kuřecí vývar a candáta.

Eleanor Café Žulová stojí za jeho radostí vůbec z toho, že v Žulové takový podnik existuje, dal si tady výtečnou kávu a tartaletku.

Nechyběla "kontrola" Villy Regenhart Jeseník, kde se mu moc líbil interiér, a kde si objednal bažantí prso s lepenicí.

V Ennea caffé & shop, kde byl Lukáš Hejlík už dvakrát, ho dostává 'žravá vitrína' plná domácích sladkostí - dortů, zákusků, koláčů... Bravo Eleni.

Vydrápal se taky do rodného domu Vincenze Priessnitze, kde vládne Vinckovo. Tady Lukáše dostala káva s karamelovým dortem.

Víme, že za kvalitou je dřina, všem provozovnám z Hejlíkovi Gastromapy gratulujeme a přejeme boží sezónu, která pokud možno vynuluje utrpěné ztráty.

Foto (zdroj): Gastromapa Lukáše Hejlíka