
Katalog Jesenicka: Na Bobrovník na menu, pivo nebo pro skialpy

Zahnat hlad můžete mnoha způsoby. Naplnit žaludek jistou kvalitou už dá trochu práce. Ale najíst se kvalitně a v dobrém podniku, už vyžaduje určité rozhodovací schopností. Anebo se necháte nasměrovat do Restaurantu BOBROVNÍK (Lipová-lázně), který je právě tím stylovým místem, jehož interiéru dominuje fortelně zpracovaný kov, kámen a dřevo.
Je vcelku jedno, jestli se na 'Bobrajzu' zastavíte od pondělí do pátku na polední menu nebo si zajdete na Á la carte (z jídelního lístku), určitě na talíři vždycky najdete poctivě uvařené jídlo. Nebude vzácností, že na jeho chuti bude participovat některá lokální surovina. Totiž přesně to je filozofie provozovatele Jakuba Zakrzeckého. "Všude tam, kde region nabízí alternativu, jí chceme dát v kuchyni přednost.", vysvětluje. Šikovní kuchaři tak pracují třeba se sýry z Bělé, masem z Vlčic a Krnova, rakytníkovou limonádu z Velké Kraše … a relativně čerstvě s regionálním produktem pracují i číšníci - do nabídky zařadili místní pivo od Pivovaru Albert Michler z Bukové u Bernartic. Denně na čepu, denně v lahvi s sebou.
Aby byl medailonek o podniku s duší, jíž tvoří hlavně stabilní tým, musíme vyzdvihnout dispozice podniku. K velkému a malému salónku připočítáváme terasu a skvěle situovanou zahrádku, což Bobrovník otevírá dalším příležitostem, jak se s vámi potkat. Pravda, ne zrovna v lednu.
Když není léto, tak je zima a v zimě na Bobrovníku půjčují skialpy a vyhřívají saunu, kdyby něco ;-)
Kamil Kavka
Foto (zdroj): archiv Restaurant Bobrovník
Placený obsah


Warex v Přerově postavil azylový dům

Pivo Holba v reklamě na Jeseníky

Jesenický holding Fenix slaví 35 let hlavně inovacemi

Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby
