
	Horní Heřmanice hostily celostátní kovářskou soutěž
			            
Snad není cynické na Svátek práce psát o práci ;-) Ale schválně – když budete mít jako zaměstnavatel na pohovoru dva čerstvé absolventy, kdy první ukazuje super vysvědčení, ale pokud jde o praktické znalosti, tak je to slabší. Druhý má známky taky OK, ale kromě toho se během střední školy účastnil několika studentských soutěží. Kterého si nejspíše vyberete?
Souhlas, trošku návodná otázka, ale na faktu to nic nemění – rozvíjet praktické dovednosti už během školy je důležité. Pak ani trochu nevadí, že student své vrstevníky neporazil, důležitá je ta chuť se poměřovat.
Tudíž šesté místo druháků Střední školy gastronomie, farmářství a služeb, která republikovou soutěž pořádala, je naprosto v pořádku. Mladí umělečtí kováři museli ve dvou kolech předvést nejdříve výtvarné schopnosti a následně praktické dovednosti. Heřmaničtí druháci Jakub Kubíček a Marek Nepožitek vybojovali 6. příčku a posbírali cenné zkušenosti.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Střední škola gastronomie, farmářství a
služeb 


	Výchova budoucích podnikatelů na jesenické obchodní akademii
							
	Hotelovka s jesenickou základkou převzaly titul Zelená škola
							
	Významný technologický posun jesenické hvězdárny
							
	Mirek Ambrozy rozproudil přednášku o podnikání pro jesenické středoškoláky
							
