Honza Bátla je nejlepší řeznický učeň v zemi

21.11.2022

Dovolte nám jeden globální pohled. Jestliže teď je na světě 8 miliard lidí a podle některých modelů to za deset let může být k devíti miliardám, tak my bychom o profese zabývající se jídlem neměli strach.

V klidu rozhodně může být učeň Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Honza Bátla. Ten si za svůj obor vybral zpracování masa a jeho řeznická kariéra nabrala velmi slibnou trajektorii. A to i proto, že na výročním setkání Českého svazu zpracovatelů masa byl vyhlášen Nejlepším učněm oboru pro rok 2022. Chápete? Nejlepší z celé republiky!

Takový titul dostane jedině ten, kdo svým oborem žije. Pro Honzu zřejmě ohromná vzpruha do dalšího studia, pro školu v čele se šéfem oboru Vlastimilem Pavlíčkem odměna za dobře odvedenou práci při přípravě budoucích bouračů, uzenářů a řezníků.

Jídlo hýbe světem, tak si jen přejme, ať je to 'hýbaní' co nejčastěji lokální úrovně, převážení některých potravin přes půl světa nedává smysl. I Honza by určitě nejraději boural české hovězí a vepřové.

Foto (zdroj): Český svaz zpracovatelů masa

Made in Jesenicko © 2024 positivJE. Všechna práva vyhrazena.