Holba sází Jeseníky
Není to marketingový trik, že by si
Pivovar HOLBA chtěl přihřát polívčičku na kůrovcové kalamitě. Jde o pravidelnou
aktivitu trvající již od roku 2003, která vždy na podzim vytáhne 'Holbáky' do
lesa. V něm mimo jiné roste horský chmel, který pak vylepšuje recepturu
piva Keprník. K tomu dodáme, že v podnicích čepujících pivo značky
Holba už nabízejí novou várku Keprníku uvařenou z letošního chmele.
Zaměstnanci hanušovického pivovaru se
vypravili do těžko přístupného terénu, kam se žádná technika nemá šanci dostat
a na Šindelné hoře (1125 m n. m.) ručně vysadili 400 mladých buků, které
ozdraví převažující smrkový les. Za tu dobu, co pracanti
z Hanušovic sázejí Jeseníky, se už v našich horách chytlo přibližně 7
tisíc nových sazenic, což už rozhodně vydá na solidní les.
Nám se to líbí. Je v tom kus
společenské zodpovědnosti, je to taky utužování kolektivu a hezky se to
poslouchá.
Foto (zdroj): archiv Pivovar HOLBA