Holba sází Jeseníky

09.11.2019

Není to marketingový trik, že by si Pivovar HOLBA chtěl přihřát polívčičku na kůrovcové kalamitě. Jde o pravidelnou aktivitu trvající již od roku 2003, která vždy na podzim vytáhne 'Holbáky' do lesa. V něm mimo jiné roste horský chmel, který pak vylepšuje recepturu piva Keprník. K tomu dodáme, že v podnicích čepujících pivo značky Holba už nabízejí novou várku Keprníku uvařenou z letošního chmele.
Zaměstnanci hanušovického pivovaru se vypravili do těžko přístupného terénu, kam se žádná technika nemá šanci dostat a na Šindelné hoře (1125 m n. m.) ručně vysadili 400 mladých buků, které ozdraví převažující smrkový les. Za tu dobu, co pracanti z Hanušovic sázejí Jeseníky, se už v našich horách chytlo přibližně 7 tisíc nových sazenic, což už rozhodně vydá na solidní les.
Nám se to líbí. Je v tom kus společenské zodpovědnosti, je to taky utužování kolektivu a hezky se to poslouchá.

Foto (zdroj): archiv Pivovar HOLBA

Made in Jesenicko © 2025 positivJE. Všechna práva vyhrazena.
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.