Gastro Mach chce jesenické talenty

07.05.2019

Nedávno jsme psali o tom, jak důležité jsou pro místní ekonomiku rodinné firmy. Majitelé mívají absolutní fokus na růst, k němu se zpravidla snaží dostat přirozenější cestou bez dotací a jiného netržního dopingu a podle toho vypadá i jejich firemní kultura. Obvykle jde o velmi pracovité týmy, kde strůjcem úspěchu je vlastník v roli lídra a zaměstnanecká loajalita. Moderní firmy se tak prostě chovají.
Střih, jsme v Jeseníku, kde sídlí úspěšný rodinný podnik Gastro Mach. Otec zakladatel Petr Mach a syn pokračovatel Honza Mach tu vybudovali a vlastně stále budují firmu na profesionální kuchyně. Třicet zaměstnanců řeší zakázky od výběrového řízení, přes projektování a instalaci, až po servis a typickými klienty společnosti jsou hotelové kuchyně, školní, podnikové či nemocniční vývařovny, ale i restaurační provozy.
Pozoruhodné je, že ze třicítky kolegyň a kolegů jich 12 nepochází z jesenického regionu. To je dobrá zpráva pro nás, kteří "české expaty" na Jesenicku vidíme rádi. Považte, obchodní ředitel je z Vrbna pod Pradědem, obchodní zástupce z Frenštátu pod Radhoštěm, jeden projektant z Brna, druhý z Karviné a pak další lidé třeba z Olomouce, Pardubic, Prahy, Šumperka, Vsetína ... Vítaný 'městský kyslík' do poklidného kraje. Pojďme si však říci, že některé z uvedených pozic mohou v budoucnu obsazovat místní lidé (zejména technici, projektanti, obchodní zástupci), když budou oboru rozumět nebo se v něm budou chtít zorientovat, přidají znalost cizího jazyka, flexibilitu a odhodlání být součástí firmy, která jde neustále vpřed. Víme, že Honza Mach bude nejšťastnější CEO, rozšíří-li svůj tým o rodilé spolupracovníky.
Gastro Mach je hrdá firma z Jeseníku a šíří jeho slávu po celém Česku, nechcete toho být součástí?