
Flek Václava Adamíka v brněnském gastro průvodci

Gastro scéna v Brně je v rozpuku, na vítězné vlně jede i gyrosárna Václava Adamíka. Chlapíka pocházejícího z Jeseníku, který spojil svůj život s druhým největším městem.
Cesta vystudovaného stavebního inženýra ke gastronomii vedla přes grilovačky s kamarády. Nakonec to dotáhnul k otevření vlastního podniku. Flek je populární streetfoodový koncept, v němž Brňané dostanou ten nejlepší gyros ve městě. Holt, autenticita ve spojení s poctivými surovinami funguje.
Myslí si to i známý foodblogger Lukáš Hejlík, který Flek zařadil pod číslem 105 do svého výběru #Brno100. Pro tvrdě pracujícího Vaška je to rozhodně fajn poplácání po rameni. Navíc, ve stále se zvětšující konkurenci i důležité zviditelnění. Však taky Flek docela často zavírá kvůli totálnímu vyprodání.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Klára Galle


Otevřené ateliéry 2025: Ivana Lačňáková má značku velmi pomalé módy Imrvére

Jeseníčák Honza Dvořák převzal státní vyznamenání od prezidenta Petra Pavla

Otevřené ateliéry 2025: Sochařka Iva Svobodová učí výtvarku na jesenické ZUŠ

Otevřené ateliéry 2025: Marie Krajplová založila v Uhelné komunitní centrum, ale to není vše

