
	Budoucí servírky Barbora Ševčíková a Michaela Bránková sbíraly zkušenosti na soutěži
			            
Komu je příjemně mezi lidmi a baví ho hostit, tomu může být dobře v gastronomii. I tenhle obor má mnoho specializací a směrů, jakými se absolvent střední školy v pohostinství může vydat. Pokud za tři roky studia přijde na to, co je mu nejbližší.
Druhačky jesenické Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Bára Ševčíková a Michaela Bránková, zdá se, inklinují k jedné z vrcholných disciplín jejich profese – barmanství. Před pár dny se v barvách školy vydaly na soutěž Brněnský vánoční pohár, kam se sjeli barmanští junioři ze středních škol z celé republiky a Slovenska. A naše děvčata se v konkurenci neztratila! Mezi 32 soutěžícími studentkami a studenty bodovaly a umístily se v horní polovině startovního pole.
Bářin barmanský um ohodnotili porotci 196 body, což jí vyneslo dělené 13.-14. místo. Soutěž skvěle sedla Míše Bránkové, jejíž výkon přiměl porotu tahat vysoké známky (celkem 229 bodů). To jí zajistilo pódium a bronzový kov při slavnostním vyhlášení!
Ono je u podobných studentských soutěží největším benefitem to, že se děcka účastní a sbírají cenné zkušenosti a kontakty. Tréma, práce pod tlakem, schopnost vystupovat před diváky…, to jsou pro práci v gastronomii skvělé profesní předpoklady a trénovat je už během školy je prozíravé.
Holky blahopřejeme, jen tak dál.
Foto (zdroj): archiv Brněnský vánoční pohár


	SŠ gastronomie drží řeznické řemeslo při životě
							
	Výchova budoucích podnikatelů na jesenické obchodní akademii
							
	Hotelovka s jesenickou základkou převzaly titul Zelená škola
							
	Významný technologický posun jesenické hvězdárny
							
