
Zámek Jánský Vrch a Střední škola gastronomie, farmářství a služeb servírují dobové jídlo

Tahle spojení nás baví. Správa javornického zámku Jánský Vrch se domluvila s vedením Střední školy gastronomie, farmářství a služeb a společně dali dohromady mimořádně zážitkový program.
'A kuchyní to vonělo' je speciální formát prohlídky zámku spojené s ochutnávkou dobových pokrmů a ukázkou zámeckého stolování. Jsou to přesně ty situace, které mnoho z nás mlsně závidí hercům v pohádkách, kterak trhají kusy pečených kuřat, srkají ústřice a přelévají poháry vínem. Pouze dneska se vám na zámku otevře podobná, asi mírně kultivovanější, scenérie, s tím, že tady budete moci ochutnat pokrmy připravené studenty podle dávných receptů zámecké kuchařky. Během stolování se dovíte něco o historii gastronomie na hradech a zámcích, tedy půjde o gastro zážitek s velkou přidanou hodnotou.
Je nám úplně jasné, jak zajímavou zkušeností je realizace tohoto nápadu pro zapojené studenty a moc věříme, že si tenhle svůj příspěvek k připomenutí naší zaprášené minulosti náležitě užijí.
Foto (zdroj): Unsplash


Novinka pod Lesním barem

V soutěži Stavba roku bodovala černovodská Kvašárna i žulovský Mojmírův rybník

Máme pro vás seznam zaměstnavatelů nabízejících exkurze, praxe, stáže a brigády

Jesenická agentura cestovního ruchu posbírala 7 ocenění
