
Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby

Stále přibývá spotřebitelů ochotných si připlatit za kvalitnější potraviny, které ideálně mají lokální původ. Jak jinak si vysvětlit stále se zvyšující počet zpracovatelů a malovýrobců ucházejících se o různé certifikáty a značky.
Jsme rádi, že o titul Regionální potravina Olomouckého kraje se nově budou moci obchodně opřít Stáje Rychleby ze Skorošic. Ty u hodnotitelské komise zabodovaly se svým sušeným masem Rychlebské jerky.
Ve stejný den zasedala i Agrární komora Olomouckého kraje, aby nejlepším výrobkům udělila ocenění Výrobek OK a i v tomto případě se radovalo Jesenicko. Mezi 15 vybranými (ze 162 přihlášených) je Markéta Komínkova z rodinné kozí farmy. Uspěla se sýrovými nitěmi a do České Vsi si tak odvezla další povzbuzení. Skorošická farma ještě jednou, Marie Kouřilová může začít lepit modrozelené logo Výrobek OK na svůj Sedmikráskový koncentrát.
Berte to jako pozvánku na všechny ty farmářské trhy, do lokálních obchůdků, na prodeje do bedýnek i ze dvora. Jestli chcete nakupovat kvalitu bez kompromisu, dostanete ji u místních výrobců.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Regionální potravina
Námět (zdroj): Okresní agrární komora Jeseník


Warex a Fenix sklidili celorepublikový potlesk

Tomáš Zajac zvolen do vedení Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených

Mrkněte, koho letos balíme do vánočních balíčků Made in Jesenicko

Lídr Naturfyt - Bio si zmapoval uhlíkovou stopu a řeší dekarbonizaci

