
Titul Regionální potravina pro Rychlebské jerky, značka Výrobek OK pro Komínkovi a Stáje Rychleby

Stále přibývá spotřebitelů ochotných si připlatit za kvalitnější potraviny, které ideálně mají lokální původ. Jak jinak si vysvětlit stále se zvyšující počet zpracovatelů a malovýrobců ucházejících se o různé certifikáty a značky.
Jsme rádi, že o titul Regionální potravina Olomouckého kraje se nově budou moci obchodně opřít Stáje Rychleby ze Skorošic. Ty u hodnotitelské komise zabodovaly se svým sušeným masem Rychlebské jerky.
Ve stejný den zasedala i Agrární komora Olomouckého kraje, aby nejlepším výrobkům udělila ocenění Výrobek OK a i v tomto případě se radovalo Jesenicko. Mezi 15 vybranými (ze 162 přihlášených) je Markéta Komínkova z rodinné kozí farmy. Uspěla se sýrovými nitěmi a do České Vsi si tak odvezla další povzbuzení. Skorošická farma ještě jednou, Marie Kouřilová může začít lepit modrozelené logo Výrobek OK na svůj Sedmikráskový koncentrát.
Berte to jako pozvánku na všechny ty farmářské trhy, do lokálních obchůdků, na prodeje do bedýnek i ze dvora. Jestli chcete nakupovat kvalitu bez kompromisu, dostanete ji u místních výrobců.
Kamil Kavka
Foto (zdroj): Regionální potravina
Námět (zdroj): Okresní agrární komora Jeseník


Mikulovický Plastkon sázkou na modernizaci šetří energie

positivJE: Velký týden malých firem dorazí na Jesenicko

Stomix ve Skorošicích stříhal pásku u nové výrobní haly

Stavforce to má u svých zákazníků dobré
