
	SeznamZprávy.cz: Přihořívá, Jan Knedla chystá Papilio na michelina 
			            
Na positivJE už o reprezentantovi jesenické hotelové školy zaznělo skoro všechno, nám už zbývá pouze s napětím doufat, že se Honzou Knedlou vedenému podniku Papilio povede zaujmout michelinské komisaře.
Když se řekne fine dining, kdekomu naskočí hogo fogo kudrlinky na talíři, ze kterých se nají jenom oči. Skutečnost je ale o dost jiná. Několikachodovému menu můžete klidně říkat zážitková gastronomie a v podání Honzy si buďte jisti, že dostanete jídlo připravené z prvotřídních surovin, přičemž jeho pokrmy se budou často odkazovat na poctivou českou kuchyni.
Pro SeznamZprávy ten rozdíl, anebo příbuznost, mezi babiččinou rajskou s knedlíkem a jeho transformací české kuchyně v moderní pojetí popsal hodně trefně: "Fine dining vychází z poctivého vesnického vaření. Je to jen jiný level. V divadle máte také ochotnické spolky a pak Národní divadlo, základ mají stejný. U vaření je základem poctivý produkt. Rozdíl je jen v tom, že fine dining je víc sofistikovanější, komplexnější.".
Pro internetový portál pustil i pár detailů k tomu, jakou má jeho podnik šanci proniknout do michelinského průvodce už letos. Článek na SeznamZprávy zde.
Kamil Kavka
Námět (zdroj): SeznamZprávy


	Jeseníčák Honza Dvořák převzal státní vyznamenání od prezidenta Petra Pavla 
							
	Otevřené ateliéry 2025: Sochařka Iva Svobodová učí výtvarku na jesenické ZUŠ
							
	Otevřené ateliéry 2025: Marie Krajplová založila v Uhelné komunitní centrum, ale to není vše
							
	Studentka Markéta Macečková touží po studiu ve Francii
							
