
Na hotelovce se rodí nová baristická hvězda Klára Olšanová

Na hotelovce vyrůstá nový talent – studentka Klára Olšanová svými baristickými dovednostmi uhranula porotu studentské soutěže Žatecký cup a domů si odvezla titul Junior Mistr kávy. V rozhovoru prozrazuje, co ji na Jeseníku baví, jaké má profesní ambice a proč by se mladí lidé neměli bát dělat chyby.
Kláro, odkud pocházíš?
Z České Třebové.
Kde teď žiješ?
Studuji v Jeseníku.
Co je na Jeseníku, kde teď žiješ, podle tebe nejlepší?
Moje škola, příroda, hory, historické památky.
Jakou školu studuješ?
Studuji Hotelovou školu Vincenze Priessnitze a Obchodní
akademii Jeseník, obor hotelnictví.
Jaký za studijní úspěch máš za sebou?
Reprezentovala jsem svoji školu v baristické soutěži na
Žateckém cupu v kategorii Junior Mistr kávy pod záštitou České barmanské
asociace. Kromě přípravy klasické turecké kávy v džezvě, jsem připravovala
svůj vlastní nápoj a sestavovala jsem kávový mlýnek. I přes vysokou konkurenci
jsem nakonec soutěž vyhrála.
Jaké máš další studijní plány a ambice?
Dostudovat, odmaturovat.
Jaké vedle školy provozuješ koníčky?
Zajímám se o baristiku, baví mě čtení a pasivně sleduji hokej
a tenis.
Kláro, čeho by jsi chtěla v profesním životě
dosáhnout?
Mít vlastní podnik, něco v oboru gastronomie znamenat.
Podnikat, znamená dělat chyby. Ty se chyb nebojíš. Co bys
poradila někomu, kdo se selhání bojí?
Klidně chybujte, protože když chyby neuděláte, nebudete se
mít kam posouvat, a to je přitom to nejdůležitější.
Chceš něco našim čtenářům na Jesenicku vzkázat?
Ať se nevzdávají svých snů a ať si je hlavě nenechávají
rozmlouvat a jdou si za nimi.
Kamil Kavka


Na hotelovce se rodí nová baristická hvězda Klára Olšanová

Emil Vodák se na gymplu stará o tělocvik a dobrou náladu

Lukáš Iliadis provozuje ve Zlatých Horách vyhlášené bistro

Afrika, Irák, Grónsko, Ukrajina... Pavel Stibor si umí vybírat místa pro zakázky
