ČTVRTEK  26. LISTOPADU 2020   l   11.00 AŽ 19.25 HOD.   l   ONLINE YOUTUBE   l   JESENÍK

ONLINE

positivJE FESTIVAL 2020

3 PANELY  |  Smart region  |  Moderní vzdělávání  |  Inovativní byznys 
4 INSPIRATIVNÍ PŘEDNÁŠKY  |  Pobořil  |  Kolář  |  Ambrozyová | Vodák + Vodák

REZERVUJ SI ČTVRTEK 26. LISTOPADU!

Staň se součástí nejpozitivnějšího dne v roce v rámci positivJE FESTIVALU 2020. Nevadí, že v online režimu, ze sálu jesenického kina proběhnou diskuse odborníků nad tím nejzásadnějším, co Jesenicko bude v nejbližších letech řešit, chce-li být atraktivním místem pro život.

Platforma positivJE ve spolupráci s Městem JeseníkMKZ Jeseník a Inovačním centrem Olomouckého kraje pořádá ve čtvrtek 26. listopadu positivJE FESTIVAL 2020, na němž vystoupí mnoho zajímavých lidí v rámci exkluzivních panelových diskusí - těš se na Rut Bízkovou, Boba Kartouse a další moudré lidí. V podvečer pak nalaď Youtube na živé přednášky úspěšných rodáků. Program FESTIVALU je určen všem, kteří mají vliv na směřování Jesenicka, taky těm co to tu mají rádi anebo těm, kteří o jedinečnosti našeho regionu potřebují přesvědčit. 

Dvanáct řečníků v panelech a pět spíkrů s prezentacemi ti dají nahlédnout do největších výzev Jesenicka a zároveň ti dají pár důvodů k hrdosti, přinesou spoustu inspirace a podají ti pádné důkazy o tom, že i z Jesenicka lze dosáhnout velkých věcí. 

Chceš-li se seznámit s těmi nejlepšími, rezervuj si čtvrtek 26. 11., bude to pecka!



PROGRAM positivJE FESTIVAL 2020


11:10-12:40 SMART REGION - panelová diskuse, dotazy

11:10 - 12:10 DISKUSNÍ PANEL na téma SMART REGION - diskuse 4 odborníků na téma udržitelného rozvoje Jesenicka v oblasti vody a odpadů.
12:10 - 12.40 DOTAZY na téma SMART REGION - odborníci zodpovídají vaše dotazy týkající se problematiky 'smart' péče o vodu a 'smart' zpracování odpadů.


13:00-14:30 MODERNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - panelová diskuse, dotazy

13:00 - 14:00 DISKUSNÍ PANEL na téma MODERNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - diskuse 4 odborníků na téma změn, před kterými stojí školství na Jesenicku, chce-li vychovávat perspektivní jedince.
14:00 - 14.30 DOTAZY na téma MODERNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - odborníci zodpovídají vaše dotazy týkající se problematiky progresivního školství a vzdělávání budoucnosti.


14:50-16:20 INOVATIVNÍ BYZNYS - panelová diskuse, dotazy

14:50 - 15:50 DISKUSNÍ PANEL na téma INOVATIVNÍ BYZNYS - diskuse 4 odborníků na téma inovace zdejšího podnikatelského sektoru a implementace výzkumu a vývoje do firem na Jesenicku.
15:50 - 16.20 DOTAZY na téma INOVATIVNÍ BYZNYS - odborníci zodpovídají vaše dotazy týkající se problematiky inovací v soukromých společnostech.
BONUS 16:20 - 16.35 PŘEDSTAVENÍ platformy PLATINN - Inovační centrum Olomouckého kraje (ICOK) nabízí malým a středním podnikatelům Jesenicka unikátní síť expertů připravených pomáhat zdejším podnikům růst.


17:00-19:20 PŘÍBĚHY RODÁKŮ Z JESENICKA - přednášky

Adam POBOŘIL | GZ Media absolvent nižšího GymJes, pilný žák jesenické ZUŠky, a pak hlavně absolvent Akademie múzických umění v Praze. Jednu dobu kuchař v Praze U Vejvodů, ale aktuálně mistr zvuku u největšího výrobce gramofonových desek na světě, české GZ Media. V ní má Adam zodpovědnost za mastering, což mu pod ruky dostalo práci na vinylech třeba U2 nebo Michaela Jacksona.
Adam Pobořil dost odhodlaně mluví o tom, že se jednou vrátí zpět do Jeseníku, kde by se chtěl věnovat muzice, no a moc by se mu líbilo, kdyby tu měl svoji hospodu. Zní to slibně, uvidíme... 


Martin KOLÁŘ
| HCL Technologies 
je druhým nejvýše postaveným ajťákem z Jesenicka na světě. Mnoho let strávil v IBM a Hewlett Packard, po dlouhé době ve Vídni nabral směr Nové Vilémovice, nicméně aktuálně z nich řídí prodeje a implementace cloudových řešení Google v severských zemích. V barvách HCL Technologies klidně rozhoduje o padesátimilionových projektech (v eurech) pro IKEA, Volvo, Nokia, Lego...
Jeho příběh je dost výživný, přijďte si ho poslechnout na FESTIVAL.


Veronika AMBROZYOVÁ
 | Člověk v tísni 
-
absolventka Gymnázia Jeseník a Univerzity Palackého, se díky cestám do Afriky, a pak roce stráveném na Novém Zélandu, našla v lektorování ekologických témat. To po nástupu do špičkové neziskovky Člověk v tísni vyresultovalo ve spoluautorství na prvním online vzdělávacím kurzu pro školy a učitele na téma klimatická změna. S ním letos zabodovala v soutěži E.ON Energy Globe, kterou ve své kategorii vyhrála. Díky takovým lidem se svět ještě neurval ze řetězu a je fajn, že u toho Jeseník má svého člověka. 

Jakub VODÁK | STRV - základku i střední docela odbyl, ale během vysoké školy třeba vyrobil svoje první webové stránky, tehdy pro Pizzerii Tosca :-) Diplomovou práci napsal na téma 'mobilní aplikace Metrobot', která dokonce spatřila světlo světa a několik dalších let fungovala, a pak už to byla IT jízda. 
Prakticky rovnou od školy Kuba v české vývojářské firmě STRV, která ale dělá byznys hlavně v Americe. Tady se jesenický rodák vypracoval od samotného programování až na produktového manažera řídícího týmy vývojářů, pečujícího o klienty... Proč ne, když pražská kancelář STRV byla vyhlášena chytrou kanceláří roku, kde nechybí vlastní bar, posilovna, masáže... Jo jo, kdy tenhle trend přijde na Jesenicko?


Emil VODÁK
| Gymnázium Jeseník 
patriot až za hrob milující Jeseník, co se neváhá přimotat ke všemu zajímavému. Taky už 25 let oblíbený tělocvikář na gymplu, který se nebojí poměřit síly s mnohem mladšími studenty. Za další maratonec, co dal těch pekelných 42.195 m v Praze, New Yorku, Berlíně..., ostatně to ho spojuje se synem Jakubem. Jeseník ho zná jako aktivního sportovně-kulturního organizátora (MS v hodu sněhovou koulí, festivaly Na Smrťáku)... Ale Emil je hlavně milující otec 4 dětí! Přijde vám na FESTIVAL říct, jak to všechno zvládá.



HLAVNÍ HOSTÉ 'GARANTI' PANELŮ

Rut BÍZKOVÁ | zakladatelka | SMART Česko se zabývá novými řešeními pro rozvoj obcí a měst. Vedla projekt Smart city Svazu měst a obcí ČR, v jehož rámci vznikl koncept SMART Česko. Předtím byla ředitelkou Středočeského inovačního centra a ještě před tím předsedkyní Technologické agentury ČR. Byla ministryní ve vládě Jana Fischera. Prosazuje digitalizaci všech veřejných služeb a výzkum ve veřejném zájmu.

Bob KARTOUS | ředitel | Pražský inovační institut - není nikoho povolanějšího, kdo dokáže trefně pojmenovávat slabiny českého vzdělávacího systému, a zároveň nabízet určitá řešení. Léta se o to snažil nejprve ve firmě SCIO, později ve vzdělávacím think tanku EDUin, od léta pak v roli předsedy Pražského inovačního institutu, který má budoucnost vzdělávání hodně v hledáčku. 

Delana MIKOLÁŠOVÁ | vědecká diplomatka v Izraeli | Ministerstvo zahraničí ČR mladá dáma pocházející z Hanušovic, absolventka šumperského gymplu a Univerzity Palackého, je aktuálně (historicky první českou) vědeckou diplomatkou v izraelském Tel Avivu, kde se snaží propojovat Českou republiku s Izraelem. Pro jesenické podnikatele může být Izrael inspirativní v zavádění nových technologií a digitalizaci.


HLAVNÍ PARTNEŘI


PARTNEŘI


ŽIVÝ PŘENOS ZAJIŠŤUJE

Made in Jesenicko © 2024 positivJE. Všechna práva vyhrazena.